Uw eigen uitvaartwensen

Een toenemend aantal mensen wil vooraf informatie hebben over alles wat er bij een uitvaart komt kijken en wat ongeveer de kosten zijn.
Ook gebeurt het steeds vaker dat mensen hun eigen uitvaart, of die van een dierbare, die binnen korte tijd gaat overlijden, vooraf willen regelen.
Men vindt het bijvoorbeeld een geruststellend idee dat persoonlijke wensen rondom de uitvaart alvast worden vastgelegd. Ook gebeurt het, dat de uitvaart en alles er omheen, inclusief de financiering van de uitvaart, vooraf al tot in de kleinste details geregeld wordt. De Winter & Rijkeboer kan hierbij de helpende hand bieden.

Informatief gesprek

Als u vragen heeft over een uitvaart in de toekomst, kunt u het best een afspraak maken voor een informatief gesprek met een van onze uitvaartbegeleiders. In dit gesprek inventariseren wij, samen met u, uw wensen en informeren en adviseren wij u over de mogelijkheden. Belt u dus gerust met telefoonnummer: 010-5923078

Wilsbeschikking Uitvaart

Als u, al dan niet na een informatief gesprek met ons, weet wat uw wensen zijn met betrekking tot de uitvaart, kunt u deze het best vastleggen via een wilsbeschikking.
Een wilsbeschikking is een document waarin u tot in detail kunt aangeven hoe u alle zaken rondom uw uitvaart geregeld wil hebben. Zo kunt u vooraf veel zorgen en vragen van nabestaanden voorkomen en dat kan een geruststellende gedachte zijn.
De Winter & Rijkeboer heeft een handzaam boekje voor u gemaakt, waarin u, in uw eigen vertrouwde omgeving, alles nog een rustig kunt nalezen en uw persoonlijke wensen in kunt vastleggen. Als u dat een prettig idee vindt, kunt u hierbij natuurlijk uw naaste familie betrekken.
We bevelen u in ieder geval aan uw naasten te informeren over het feit dat u een wilsbeschikking heeft ingevuld en waar u het heeft opgeborgen.

U kunt hier het document downloaden om af te drukken en in te vullen

Verzekeringen

In veel gevallen is er één of zijn er meerdere uitvaartverzekeringen afgesloten. Wij bevelen u aan nog eens naar de polis(sen) te kijken om te zien hoe u verzekerd bent en voor welke bedragen. U kunt bijvoorbeeld een verzekering in natura hebben afgesloten zijn waarbij de uitvaart zelf verzekerd is en u in principe geen bedragen krijgt uitgekeerd, of er kan een bepaald bedrag verzekerd zijn. In beide gevallen is het raadzaam te bekijken of de verzekering(en) en bedragen nog passen binnen uw huidige wensen. Bewaar de polissen bij uw wilsbeschikking, zodat uw nabestaanden deze gemakkelijk kunnen vinden.
Als u vragen heeft over de polissen kunt u deze natuurlijk ook meenemen naar het informatief gesprek dat u met ons heeft. Wij kunnen dan, samen met u bekijken, wat er precies verzekerd is en of de waarde van de polissen voldoende is om de uitvaart te regelen op de manier zoals u dat wenst.

Het uitvaartdeposito

Bij het vooraf regelen van de uitvaart kunt u er mee geconfronteerd worden dat er, op dat moment, nog onvoldoende middelen zijn gereserveerd om de uitvaart, zoals u deze wenst, te kunnen bekostigen. Dat kan bijvoorbeeld omdat de uitvaartverzekeringen een lager bedrag uitkeren, er geen verzekeringen zijn of er op een andere manier nog geen bedragen voor de uitvaart opzij zijn gezet.
In dat geval kan het uitvaartdeposito voor u wellicht een oplossing zijn.

Belangrijkste kenmerken
Bij het uitvaartdeposito stort u in √©√©n keer het (aanvullende) bedrag dat u voor de uitvaart denkt nodig te hebben op een deposito. Dat kan al vanaf een bedrag van ‚ā¨ 500,–.
Wanneer degene voor wie het deposito bedoeld is overlijdt, komt het volledige bedrag van het deposito beschikbaar voor de uitvaart.

Hoe veilig is uw storting?
Uw geld wordt, op uw naam, ondergebracht bij Stichting De Winter & Rijkeboer Depositofonds. Deze stichting is onafhankelijk van De Winter & Rijkeboer Uitvaartverzorging en staat onder controle van DRV Accountants en Adviseurs. Het Depositofonds mag volgens de wet niet risicovol beleggen. De waarde van uw storting is hierdoor gegarandeerd.
Klik hier voor meer informatie over het Uitvaartdeposito, en de algemene voorwaarden

Tot Slot

Iedere uitvaart is persoonlijk. Er zijn veel, soms van te voren niet bedachte, mogelijkheden om uw uitvaart of die van uw naasten vorm te geven.
Wij kunnen op deze website dan ook niet volledig zijn. In onze informatieve gesprekken met u nemen wij graag de tijd, om uw vragen te beantwoorden en alle mogelijkheden, inclusief de bijbehorende kosten toe te lichten.