Uitvaartcentrum

De Winter & Rijkeboer beschikt over een eigen uitvaartcentrum in Maassluis gelegen naast de gemeentelijke begraafplaats.

Het uitvaartcentrum aan het Julianaplantsoen in Maassluis is een prachtige, lichte locatie waarin alle benodigde voorzieningen aanwezig zijn voor het verzorgen van het lichaam van de overledene, het opbaren, familiebezoeken, condoleancebezoeken en het houden van de uitvaartdienst.

Afscheid nemen in een vertrouwde omgeving

Vanaf het moment van overlijden tot de uitvaart wordt uw dierbare opgebaard. Dat kan bij u thuis, of in ons rouwcentrum. Kiest u voor thuis, dan zorgen wij ervoor dat alles hiervoor wordt geregeld en komen wij, gedurende de periode dat de overledene nog thuis is, iedere dag langs.
Kiest u voor ons rouwcentrum dan doen wij er alles aan om de nabestaanden een vertrouwde en rustige omgeving te laten ervaren, zodat met een goed gevoel afscheid kan worden genomen. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen, in kleine kring, bij uw dierbare bij elkaar te komen. U kunt dit moment nog persoonlijker maken door bijvoorbeeld de stoel, het kastje of een ander voorwerp waar de overledene zo aan gehecht was, naast de kist te plaatsen. Natuurlijk bieden wij u daarbij de gelegenheid een kopje koffie of thee, of iets anders te gebruiken. Net wat u prettig vindt en passend binnen de sfeer van het moment.

Ons rouwcentrum in Maassluis is een locatie met alle faciliteiten en voldoende parkeergelegenheid in de directe omgeving. Hier kunt u naast de bijeenkomsten in kleine kring, tevens wanneer u maar wilt langs komen om bij uw dierbare te zijn. Wilt u meerdere mensen de gelegenheid geven afscheid te nemen, dan heeft u hier voldoende mogelijkheden voor het houden van een condoleance bezoek.

Steeds vaker kiezen mensen ervoor ook de afscheidsbijeenkomst en de condoleance in ons rouwcentrum te houden. Alle faciliteiten voor een uitvaartbijeenkomst zijn in ons rouwcentrum in Maassluis aanwezig, inclusief beeldschermen waarop foto’s of een presentatie over de overledene kunnen worden getoond.

Voor velen is het een geruststellend idee om, gedurende de gehele verdrietige periode van afscheid nemen, tijdens alle bezoeken en bijeenkomsten in een en dezelfde vertrouwde omgeving te kunnen zijn.