16 november 2018

Ik ben je niet vergeten

Door te herdenken doen we recht aan degene die is overleden. We zeggen als het ware: “Ik ben je niet vergeten, je hebt veel voor mij betekend, je bent en blijft een belangrijk onderdeel van mijn leven, je hoort er nog bij.“

Met deze woorden opende Arno de Winter, afgelopen vrijdagavond, de jaarlijkse herdenkingsbijeenkomst in het rouwcentrum van de Winter & Rijkeboer.
Families, die het afgelopen jaar een dierbare hebben verloren, kwamen hier bijeen om met elkaar hun dierbaren te herdenken.

Door familieleden werden herinneringskaarsen aangestoken bij de foto wand met portretten van de overledenen. Er werden gedichten voorgedragen, er was muziek door Piet George Klootwijk (piano) en Mieke van der Linden-Blom (dwarsfluit) en een persoonlijk verhaal over verliesverwerking door Marianne Paalvast.
De overledenen werden door het noemen van hun namen op een indrukwekkende manier herdacht.

Na afloop konden de families de oude begraafplaats bezoeken. Het team van de Winter & Rijkeboer, had hier een lichtjesroute uitgezet en bij de graven van de overledenen die werden herdacht een kaarsje neergezet.

Arno de Winter; “Deze jaarlijkse herdenkingsbijeenkomsten worden altijd bijzonder gewaardeerd. We vinden het dan ook een voorrecht dat wij dit voor de families mogen doen en zijn zeker van plan deze bijeenkomsten, die inmiddels traditie aan het worden zijn, voort te zetten.”